Apple si Rm.Valcea

Oare ce legatura pot avea?!?

La prima vedere niciuna, la a doua va zic eu, daca n-ati mai tranzitat/vizitat oraselul micut dar tare cochet, se pare ca pe strada principala Calea Traian (sau whatever) au aparut ca ciupercile dupa ploaie ca si la noi la Sibiu o groaza de sensuri giratorii, cam 6 la numar.



Doar ca ai nostrii olteni sunt mult mai creativi si asta aduce un mare plus orasului, parerea mea. Mai exact, daca veti traversa orasul Ramnicu Valcea veti putea admira in toate sensurile giratorii sculpturile realizate de artisti cu renume in cadrul unei tabere organizate de primaria orasului.

S-acum faza cu Apple, nu stiu de ce dar mie asa mi s-a parut cand am vazut marul din sensul giratoriu. Ori imaginatia mea e limitata (noooo way), ori asemanarea e prea mare, ori pur si simplu asa a fost sa fie... artistul cu renume sigur avea acasa un iphone sau viseaza la nr. 5 care sta sa se lanseze in curand. Din poza nu se vede bine dar daca ajungeti in Valcea cascati ochii mai bine. :D


Si acum lasand glumele la o parte explicatia domnului Paul Popescu din Targu Jiu, sculptorul marului "Intentia a fost de a realiza o lucrare pe aceasta tema a marului, pe care il consider unul dintre simbolurile esentiale ale acestei zone, ale acestui oras, dat fiind faptul ca exista o traditiei si au aparut destul de multe legende pe seama valcenilor, vanzatori de mere in toata tara. Initial, la modul ideal, daca ar fi existat material in care sa ma pot exprima, intentionam sa fac o caruta cu mere cu celebra catea a valceanului sub aceasta. Asta pentru a reactiva cumva acest mit. Neavand materialul necesar la indemana, m-am gandit la o poveste a marului pornind de la marul fruct, marul ofranda oferit zeilor, trecand pe la fructul pacatului (marul muscat) si al treilea element, acela al frunzei cazute, semn cumva al trecerii spre abis cu o picatura de roua sau o lacrima care sa incheie acest ciclu de trei lucrari."

Si totusi varianta mea mi-a placut mai tare dar asta ar fi fost daca era un mar si nu 2. Upss!!!

Oare de ce la noi la Sibiu nu se poate face la fel ca har Domnului la capitolul sens giratoriu stam bine.

Comments