Skip to main content

Strop de teatru

De data aceasta invitatia a venit din partea Ioanei, care a fost tare generoasa, a strans fix 10 prieteni si doi cate doi am raspuns frumos invitatiei. Foarte frumos este sa vezi cum noi toti 10 stateam frumosi pe randul O de la balcon in sala de teatru. Frumos gestul Ioanei, cand ar fi trebuit sa fie invers. Dar asa-i in grupul nostru vesel, totul pe dos si fara reguli comuniste.

Piesa la care am fos invitati a fost - Opinia publica, in regia lui Theodor Cristian Popescu (aici - Aurel Baranga le spune ca la carte). Frumoasa piesa, dar frumoasa pe bune. Noi cei 10 faceam misto ca poate va fi plictisitor si ca cei care au fost cu cateva ore la Palti poate vor trage un pui de somn, dar n-a fost cazul. 

Cei care au vazut deja piesa stiu ca ea incepe cam asa: “Este un spectacol plicticos. In plus, actorii, abia veniti din concediu, si-au cam uitat textele. Eu in locul vostru as fi stat acaa, dar acum daca toti ati venit..."

Si pe cuvant de cercetas (in clasa a IV-a am fost cu cercetasii - aia veritabili, cu brevet si tot tacamul la Sadu asa ca belive me) ca nu ne-am plictisit deloc si nici nu am adormit. A fost o piesa faina, iar replica cea mai des folosita, laitmotivul piesei Da! Evident! Exclus! a fost exact ce aveam eu nevoie sa inchei inca un weekend.

Mai multe nu zic, pentru ca o piesa de teatru nu se povesteste.


Am urmarit filmuletul de mai sus si parca o urma de regret ma apasa, n-am trait prea mult in perioada aia sau ce am trait am cam uitat. Atat tin minte ca iarna cumparam portocale si fiecare Craciun avea miros de porto!!!

P.S. Acum nu mai comentez doar ca nu ma pot abtine sa tac, acum comentez ca deh Opinia Publica...

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…