Visit Germany. Ziua 3

Normal dupa atata teorie urmeaza practica, care pe noi (romanii) ne cam omoara. Si uite-asa a inceput ziua 3, la orele 6:30 de dimineata cu noaptea-n cap ca aveam un avion de "prins" si deja aveam la activ o experienta nu tocmai placuta.

Asa ca tot poporul la ora 8:00 era in avion cu destinatia Cologne/Koln, urmand sa luam un autobuz - Marca Renault - de retinut ca este firma frantuzeasca si am plecat spre prima destinatie - City of Engelskirchen - prima statie de pompare cu separare de solide.

Ajunsi, toata lumea coboara, coboara in pamant SRL, adica in statia de pompare, poze cu maimutza statia de pompare, urcam si next destination sofer.

A doua destinatie - city of Burscheid, iar coboram, iar poze si alte informatii interesante si pretioase despre statiile de pompare. De retinut ca sunt statii de pompare ape uzate menajere si ca eu, personal, am coborat intr-o astfel de statie (de fapt in ambele) si nu am prin niciun miros, inca se simtea aroma de Chanel, totusi am avut cateva emotii cand am auzit pompa cum functioneaza si ca in separator sunt anumite chestii care daca ar fi iesit de-acolo eu azi eram ori moarta ori cu hepatita cat China.

De-aci am plecat sa luam masa, rapid ca aveam de vizitat Centrul Koln-ului, in special Catedrala si un apeduct de pe vremea romanilor. Degeaba ne-am grabit noi la masa, pentru ca autobuzul Marca Renault - firma frantuzeasca a cedat. Mda, mai bine de o jumatate de ora, soferul cu o rabdare de fier s-a chinuit sa-l porneasca si in cele din urma a reusit. Dar om mai calm n-am vazut.

Am vizitat muzeul si apeductul care nu a fost cine stie ce, asta si din cauza ca toti eram grabiti sa ajungem in centrul orasului. Mai spre seara la o cafea am realizat cate lucruri am invatat intr-o zi, dl. Schenker a avut grija sa ne spuna cat mai multe despre tot. Omul asta este o enciclopedie vie si daca s-ar plictisi in vanzari cred ca ar face o afacere buna daca ar avea propriul Stand Up Comedy, cat am ras cu omult acesta nu am ras toata viata.

Si dupa toate a urmat vizita la Catedrala. In cuvinte nu pot sa zic cat de frumoasa este si cata istorie pluteste in jurul ei, merita vizitata si chiar ma bucur ca am avut ocazia (dupa ce am refuzat cateva invitatii).


Prima statie de pompare KSB vizitata.
 



A doua statie de pompare KSB, mult mai adanca.

Nu-s ciupercute tunate ci sistemul de ventilatie al statiei.

Vestita pompa KSB


Cladirea asta m-a fascinat, observati trecerea de la vechi la nou.


Si totusi la ei iarba este inca verde, in ianuarie.
 





Intrarea in Apeductul Roman (sectiune pastrata).

Apeductul Roman.


Nu am reusit sa facem o poza cu Catedrala intreaga, asa ca e musai sa mai mergem o data. Cel putin.



A urmat o masa copioasa cu specific grecesc, la cel mai bun restaurant de acest gen cu cea mai buna vedere - Restaurantul Oasis si am profitat de loc si am admirat vederea noaptea, pacat ca ploua si ca era putin cam frig, vara cred ca e superb sa stai la terasa.

Comments