Strop de teatru

Giovana, fata de gasca, a facut un obicei sa ne invite duminica la teatru. Iar noi ne-am facut un obicei sa acceptam, indiferent de piesa. Asa ca, am trecut peste faptul ca piesa era in limba germana si noi nu stim decat 5%, dar ne-am gandit ca citim cumintele traducerea si nu va fi sfarsit de lume.

La ora 19:00 eram in sala de teatru si asteptam inceputul piesei - "Domnul Puntila si sluga sa Matti/ Herr Puntila und sein Knecht Matti" in regia Ancai Bradu.

Incepe frumusel piesa si trabantelul lasa putin fum, nu era foarte placut dar daca asa este piesa, acceptam si citim mai departe. Recunosc ca la un moment dat deduceam ce se intampla pe scena si eram atenta la ce se joaca nu la ce se scrie.

Asta pana cand vad ca trabantelul ia foc, anemic dar se vedea o flacarica, si-n germana auzim pe dl. Puntila ca striga "foc!!!" si apar 2 domni pompieri cu extinctor. Nu va imaginati sau poate ca da, ce fum s-a ridicat in sala peste noi. Tot dl.Puntila (actorul) zice ceva in germana, apoi o cucoana ne traduce ca din cauza unui mic incident 10 minute vor face pauza.

Noi iesim din sala si o luam agale spre o cafelutza...acum suntem in dilema: ori au jucat atat de bine si trabantelul a luat foc intamplator, ori asa era in scenariu?!?

Hmmm, poate aflam data viitoare. Este pentru a doua oara cand merg la o piesa jucata in alta limba decat cea materna, de la care plec inainte de final, acum ajutata putin de foc/fum. Data viitoare voi fi mai atenta la ce decizii iau. :))

Comments